_FSE1152.jpg

En värdefull investering

INFORMATION NYFÖDDFOTO

Nyföddfoto är ett paket på cirka 3 timmar där jag fotograferar den lilla bebisen med klassiska poser på en Bean Bag (stor kudde) och i olika korgar/lådor. 
Boka gärna fotograferingen redan under graviditeten runt beräknat datum. Ju tidigare vi fotograferar den lilla bebisen desto bättre. Rekommenderar att bebisen är runt 3-10 dagar gammal.
Då det är omöjlig att veta när bebisen anländer är bokningen alltid preliminärbokad och vi håller kontakten under de närmaste dagarna om fotograferingen skulle behövas flyttas fram eller tillbaka. 
Det kommer även finnas tid för familje- och/eller syskonbilder. Rekommendation är att vi fotograferar med syskon i början.
_FSE4755.jpg
_FSE1043.jpg

INNAN & UNDER FOTOGRAFERING

Samma dag som fotograferingen får ni gärna klä bebisen i löst-sittande kläder för att minska risken för märken på huden. Samma sak gäller när ni är på väg till fotograferingen, att låta blöjan sitta lite lösare.
För att vi ska ha möjlighet att posera bebisen och att det kan krävas längre tagningar, är det bra om bebisen sover så djupt som möjligt. Går det, får ni gärna hålla bebisen vaken på väg till fotograferingen för att den sedan ska sova så djupt som möjligt under tagningarna. Ska tidigare barn följa med under fotograferingen är det bra om de är mätta och utvilade. Fotograferingen ska vara en lugn och stillsam stund för bebisen.
 
I studion finns det alltid tid för mamman att amma/mata bebisen i lugn och ro. 
Tag med extra blöjor, minst 10 stycken!

EFTER FOTOGRAFERING

Efter fotograferingen börjar jag att göra ett urval av bilder som ni sedan kommer att välja mellan genom en digital bildvisning. Urvalet skickas inom två veckor (men oftast tidigare än så).
Ni kommer att välja era bilder genom en personlig sida som jag skapat för er. 
När ni valt era bilder kommer jag att skapa en ny personlig sida där ni kan ladda ner era bilder. Innan ni kan ladda ner era bilder kommer en faktura att skickas ut på 15 dagar. När Fakturan är betald får ni inlogg till den nya sidan och därmed kan ladda ner era bilder in valt.
_FSE4244.jpg

Vanliga frågor

1. OM BEBISEN INTE ANLÄNDER RUNT BERÄKNAT DATUM?
Jag håller alltid tider öppna runt två-tre veckor innan och efter BF för att det ska finnas möjlighet att ändra. 
2. TAR DET VERKLIGEN 3 TIMMAR ATT FOTOGRAFERA?
Japp! Det är mycket amning och vaggning innan och mellan tagningarna. Sedan vill jag inte att ni som föräldrar ska känna er stressade under fotograferingen. Utan detta ska vara en stillsam och mysig fotografering.
3. OM BEBISEN VÄGRAR SOMNA?
Det är viktigt att ni som kund bokar en tid då ni inte har något annat inplanerat. En nyföddfotografering tar alltid upp till cirka 3 timmar att göra då det är mycket amning och vaggning mellan tagningarna.
4. HJÄLP! BEBISEN HAR MASSA UTSLAG!
Det är jättevanligt att nyfödda bebisar kan ha olika typer av utslag eller torrfläckar, men ta det bara lugnt. Jag tar alltid bort dem om ni inte anger att de ska vara kvar.
5. JAG VILL HA FLER BILDER ÄN DE SOM INGÅR I PAKETET!
Det går bra att lägga till bilder under den digitala bildvisningen om ni önskar fler. 
6. JAG VILL HA MED EGEN REKVISITA!
Skulle ni som föräldrar vilja ha med egen rekvisita är det självklart okej. En speciell nalle kanske? 
_FSE1126.jpg
_FSE0942.jpg
_FSE8994.jpg
_FSE0749.jpg

Nyföddfoto

PRIS: 1950 kr inkl. moms

✓ 3 timmars fotografering

✓ Lån av rekvisit så som korgar, lådor, pläder, hårband mm

✓ Fri konsultation innan fotografering där ni får berätta era önskemål och de färger ni vill använda

✓ Digital bildvisning av alla utvalda bilder

✓ Digitala högupplösta bilder för fri användning

_FSE4737.jpg

4 ANLEDNINGAR ATT GÖRA EN NYFÖDDFOTOGRAFERING

1. Mobilens kamera har utvecklats enormt mycket under de senaste åren, men dagens systemkameror ger ändå så mycket mer. Det blir också större skillnad med professionellt ljus och rekvisita hos en fotograf, samt dess kunskap om vinklar och posering.
2. Det är när bebisen är som allra minst som den växer som mest. Du kommer vilja minnas den där lilla människan som inte kunde sitta, gå eller krypa.
3. De flesta som kommer till mig ångrar att de inte tog nyföddbilder på sina tidigare barn och därför är detta en av de största anledningarna att göra denna typ av fotografering. 
4. Ni kanske upplever några sömnlösa nätter efter förlossningen, och er bokade nyföddfotografering kanske är första gången ni lämnar ert hem med det lilla nya tillskottet. Ett plus i kanten är då att ni får komma hit till min studio, slappna av i några timmar medans jag tar hand om er bebis på ett tryggt och säkert sätt.

Bokningsformulär

Jag svarar alltid inom 24 timmar, hör ni inget av mig på två dagar kan ni kolla er skräppost om mitt svar har hamnat där. Annars, kontakta mig på 073-849 49 88.
_MG_0490.jpg
_FSE1167.jpg
_FSE1058.jpg
Fotograf Sofie Enander

Grötholn 18

786 71 DALA-JÄRNA

Kontakt
Följ mig
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© Fotograf Sofie Enander

Innehar F-skatt

 

Innehar Gesällbrev, 2019

Utbildad nyföddfotograf, 2017

Senast uppdaterad: 18 mars 2021