top of page
Nyföddfoto Nyföddfotograf Dalarna

En värdefull investering för er

Fotograf Sofie Enander erbjuder professionell nyföddfotografering i Dalarna. En värdefull och unik investering i livet då denna fotografering endast går att göra vid ett tillfälle. Med klassiska sovpositioner på er bebis, kommer ni få värdefulla minnen som kommer att uppskattas och älskas i generationer. 

INFORMATION NYFÖDDFOTO

Nyföddfoto är ett paket på cirka 3 timmar där bebisen blir fotograferad med klassiska poser på en Bean Bag (stor kudde) och i olika korgar/lådor. 

För att garantera en tid i kalendern är det bra att boka fotograferingen redan under graviditeten runt beräknat datum. Ju tidigare vi fotograferar den lilla bebisen desto bättre. Rekommenderar att bebisen är runt 7-10 dagar gammal.

Då det är omöjlig att veta när bebisen anländer är bokningen alltid preliminärbokad och vi håller kontakten under de närmaste dagarna om fotograferingen skulle behövas flyttas fram eller tillbaka. 

Det kommer även finnas tid för familje- och/eller syskonbilder och dessa bilder tas först. Sedan är det bra om någon kan hämta syskonen, alternativt att pappan åker iväg med dem. Det är viktigt att det är så lugnt som möjligt i studion under den enskilda nyföddfotograferingen.

Samma dag som fotograferingen får ni gärna klä bebisen i löst-sittande kläder för att minska risken för märken på huden. 

För att vi ska ha möjlighet att posera bebisen och att det kan krävas längre tagningar, är det bra om bebisen sover så djupt som möjligt. Går det, får ni gärna hålla bebisen vaken på väg till fotograferingen för att den sedan ska sova så djupt som möjligt under tagningarna.

 

I studion finns det alltid tid för mamman att amma/mata bebisen i lugn och ro. 

Tag med extra blöjor, minst 10 stycken!

Vi hinner självklart med syskonbilder ♡
 

Nyfödd Nyföddfoto Dalarna

GLOBALT

STEG FÖR STEG

1.

Det första ni gör när ni kommer till mig är att bebisen ammar medan vi sitter och pratar lite, tar en kopp kaffe och kaka. Under denna stund går vi tillsammans igenom ett avtal som innehåller all information om er bokning samt säkerhet för er som kund och mig som fotograf.

 

Under amningen är det bra att börja klä av bebisen och linda in hen i en filt, eventuellt byta blöja om det skulle behövas. När bebisen väl somnat så börjar vår fotografering och vi kör på. Det kommer troligtvis behövas ammas emellan.

2.

Efter fotograferingen bokar vi in en ny tid för bildvisning där ni väljer vilka produkter ni vill ha (bildvisningen sker cirka två veckor efter fotograferingen, alternativt direkt efter om ni har långt att åka). Skulle det vara så att ni vill ha digitala bilder kan ni välja era bilder hemma i lugn och ro.

 

Den digitala bildvisningen går till på så sätt att ni kommer välja era favoritbilder genom en personlig sida jag skapat för er och som är lösenordsskyddad. Jag kommer även skicka med en lathund till er per mail där ni får hjälp med om hur ni väljer era bilder. 

3.

Efter den fysiska eller digitala bildvisningen kommer jag att maila den slutgiltiga fakturan (som är på 15 dagar). När fakturan är betald kommer ni få ett nytt inlogg, samma dag eller inom 1-2 arbetsdagar, till en ny sida där ni kan ladda ner de digitala filerna. Har ni valt produkter kommer jag maila er när produkterna är färdiga att hämtas eller postas.

Blir fakturan ej betald inom 15 dagar skickar jag en påminnelsefaktura (ej med påminnelseavgift på). Skulle även den inte bli betald skickas en ny faktura med påminnelseavgift för fotograferingsuppdraget.

4.

För att läsa om mina produkter kan ni kolla in den här sidan.

Nyfödd Nyföddfoto Dalarna

Vanliga frågor

1. OM BEBISEN INTE ANLÄNDER RUNT BERÄKNAT DATUM?

Jag håller alltid tider öppna runt två veckor innan och efter BF för att det ska finnas möjlighet att ändra. 

2. TAR DET VERKLIGEN 3 TIMMAR ATT FOTOGRAFERA?

Japp! Denna fotografering kan ta upp till cirka 3 timmar (vanligtvis strax över 2 timmar) och därför är det viktigt att ni väljer en dag och tid ni inte har någon annan tid att passa.

3. OM BEBISEN VÄGRAR SOMNA?

Som jag nämnde ovan, stressa inte, boka in en tid där ni inte har en annan tid att passa. Den här stunden ska vara en stillsam och mysig stund för alla parter. En nyföddfotografering tar upp till cirka 3 timmar och den största delen av tiden går till att posera bebisen, amma och vagga, än att fotografera.

4. HJÄLP! BEBISEN HAR MASSA UTSLAG!

Det är jättevanligt att nyfödda bebisar kan ha olika typer av utslag eller torrfläckar, men ta det bara lugnt. Tips: Smörj försiktigt in med lite olja på torrfläckarna.

5. JAG VILL HA MED EGEN REKVISITA!

Skulle ni som föräldrar vilja ha med egen rekvisita är det självklart okej. En speciell nalle kanske? 

Nyfödd Nyföddfoto Dalarna
Nathalie_Nyfödd_11 SV.jpg
Nyföddfoto Dalarna Nyfödd
Nyföddfoto Nyföddfotograf Dalarna

Nyföddfoto

PRIS: 1800 kr inkl. moms

✓ 3 timmars fotografering

✓ Lån av rekvisit så som korgar, lådor, pläder, hårband med mera

✓ Avtal från båda parter (kund & fotograf), för allas säkerhet

✓ Fri konsultation innan fotografering där ni får berätta era önskemål och de färger ni vill använda

✓ Fysisk eller digital bildvisning av alla utvalda bilder, cirka 25 stycken

✓ All övrig tid för planering, förberedelser, efterarbete, redigering av urval samt övrigt administrativt

- Observera att bilder och produkter köpes separat utöver fotograferingsavgiften. Efter fotograferingen väljer ni mellan om ni vill köpa produkter eller digitala filer och beroende på vad ni väljer så kommer ni in på bildvisning eller väljer era digitala bilder via ett personligt webbgalleri. På er personliga bildvisning köper ni de bilder ni förälskar er allra mest i. Läs mer om produkterna här.

4 ANLEDNINGAR ATT GÖRA EN NYFÖDDFOTOGRAFERING

1. Mobilens kamera har utvecklats enormt mycket under de senaste åren, men dagens systemkameror ger ändå så mycket mer. Det blir också större skillnad med professionellt ljus och rekvisita hos en fotograf, samt dess kunskap om vinklar och posering.

2. Det är när bebisen är som allra minst som den växer som mest. Du kommer vilja minnas den där lilla människan som inte kunde sitta, gå eller krypa.

3. De flesta som kommer till mig ångrar att de inte tog nyföddbilder på sina tidigare barn och därför är detta en av de största anledningarna att göra denna typ av fotografering. 

4. Ni kanske upplever några sömnlösa nätter efter förlossningen, och er bokade nyföddfotografering kanske är första gången ni lämnar ert hem med det lilla nya tillskottet. Ett plus i kanten är då att ni får komma hit till min studio, slappna av i några timmar medans jag tar hand om er bebis på ett tryggt och säkert sätt.

Bokningsformulär

Jag svarar alltid inom 24 timmar men hör ni inget från mig under två dagar ber jag er att kolla er skräppost. Mina svar har en tendens att hamna där ibland. Annars, kontakta mig på 073-849 49 88.

Tack! Meddelande har skickats. Jag kontaktar dig inom 1-3 arbetsdagar!

Tack för att ni tar er tid att titta runt på webbplatsen för att överväga
Fotograf Sofie Enander som er framtida nyfödd, gravid- eller bröllopsfotograf.

Nyföddfoto Nyföddfotograf Dalarna
Nyföddfoto Dalarna Nyföddfotograf
Nyföddfoto Nyföddfotograf Dalarna
bottom of page