Nyfödd Nyföddfoto Dalarna
Nyfödd Nyföddfoto Dalarna

LUXURY

Ett ihopsatt paket för er som både önskar gravid- och nyföddbilder

Nyföddfotografering + Porträttfotografering = Luxurypaket.. Med lite rabatt!

Paket Luxury innehåller två fotograferingstillfällen och vi kör helt efter porträttfotografering när vi ses för att göra gravid-delen, sedan kör vi efter nyföddfotografering när vi fotograferar den lilla bebisen. Svårare än så är det inte!

INFORMATION LUXURY

Boka gärna gravidfotografering runt 1,5 - 1 månad innan BF och samtidigt preliminärboka en nyföddfotografering runt beräknat BF-datum, bebisen ska helst vara cirka 3-10 dagar gammal.

GRAVIDFOTOGRAFERING

Under gravidfotograferingen kommer det att finnas tid för att både ta enskilda bilder samt familjebilder. Givetvis är det okej att tidigare barn är med på fotograferingen. Ska tidigare barn vara med ska dessa bilder tas först sedan är det bra om någon kan följa med och vakta dem medan vi fotograferar de enskilda- och parbilderna.

Till gravidfotograferingen finns möjlighet att låna exklusiva gravidklänningar (upp till två ombyten). Bilder på dem hittar ni HÄR.

Proffsig fotograf som fick till så fina bilder trots en liten rackare som inte var sugen på att vara med ♡

- Josefine

NYFÖDD

Nyföddfoto är ett paket på cirka 3 timmar där bebisen blir fotograferad med klassiska poser på en Bean Bag (stor kudde) och i olika korgar/lådor.

 

Då det är omöjlig att veta när bebisen anländer är bokningen alltid preliminärbokad och vi håller kontakten under de närmaste dagarna om fotograferingen skulle behövas flyttas fram eller tillbaka.

Under nyföddfotograferingen kommer det att finnas tid för familje- och/eller syskonbilder och dessa bilder tas först. Sedan är det bra om någon kan hämta syskonen, alternativt att pappan åker iväg med dem. Det är viktigt att det är så lugnt som möjligt i studion under den enskilda nyföddfotograferingen.

TIPS NYFÖDDFOTO

Samma dag som fotograferingen får ni gärna klä bebisen i löst-sittande kläder för att minska risken för märken på huden. Samma sak gäller när ni är på väg till fotograferingen, att låta blöjan sitta lite lösare.

För att vi ska ha möjlighet att posera bebisen och att det kan krävas längre tagningar, är det bra om bebisen sover så djupt som möjligt. Går det, får ni gärna hålla bebisen vaken på väg till fotograferingen för att den sedan ska sova så djupt som möjligt under tagningarna.

 

I studion finns det alltid tid för mamman att amma/mata bebisen i lugn och ro. 

Tag med extra blöjor, minst 10 stycken!

STEG FÖR STEG

1.

Från en första kontakt med mig kommer vi gå igenom era önskemål och boka en tid och plats för er gravidfotografering samt en preliminärtid för er nyföddfotografering. Nyföddfotograferingen är alltid preliminärbokad då vi ej vet när bebisen anländer. Jag håller alltid tider öppna två veckor innan och efter ert preliminärbokade datum utifall vi skulle behöva flytta fram eller bak er tid.

2.

Gravidfotografering vid er valda plats, där vi även går igenom ett avtal som innehåller allt information om er bokning samt är en säkerhet för er som kund och mig som fotograf.

3.

Efter fotograferingen kommer jag att göra ett urval från gravidfotograferingen. Dessa bilder kommer jag inom 2 veckor (oftast tidigare). skicka till er som en tjuvkik genom ett digitalt galleri. Dessa bilder kommer ni ha tillgång att kolla på under tre dagar (ej ladda ner).

4.

Nyföddfotografering i studio!

Det första ni gör när ni kommer till mig är att bebisen ammar medan vi sitter och pratar lite, tar en kopp kaffe och kaka. Under denna stund går vi tillsammans igenom era önskemål av färgtema och hur vi ska lägga upp fotograferingen.

 

 Under amningen är det bra att börja klä av bebisen och linda in hen i en filt, eventuellt byta blöja om det skulle behövas. När bebisen väl somnat så börjar vår fotografering och vi kör på. Det kommer troligtvis behöva ammas emellan tagningarna.

5.

Efter den sista fotograferingen, nyföddfotograferingen, kommer jag att göra ett till urval av bilder. När detta urval är klart kommer jag lägga upp ALLA bilder (alltså bilder från både gravid- och nyföddfotograferingen) i ett nytt galleri och här är det dags för er att välja era favoritbilder. Urvalet skickas inom två veckor (oftast tidigare).

Den digitala bildvisningen går till på så sätt att ni kommer välja era favoritbilder genom en personlig sida jag skapat för er och som är lösenordsskyddad. Jag kommer även skicka med en lathund till er per mail där ni får hjälp med hur ni väljer era bilder. 

6.

När ni valt era bilder kommer jag att maila den slutgiltiga fakturan (som är på 15 dagar). När fakturan är betald kommer ni få ett nytt inlogg, samma dag eller inom 1-2 arbetsdagar, till en ny sida där ni kan ladda ner era valda bilder.

Blir fakturan ej betald inom 15 dagar skickar jag en påminnelsefaktura (ej med påminnelseavgift på). Skulle även den inte bli betald skickas inga bilder, sidan stängs ner och bilderna hamnar i arkivet i tre (3) månader.

7.

Då jag även säljer produkter kommer det att komma ett steg även här om hur ni kan beställa dem. Men för tillfället är denna sida under uppbyggnad om hur processen ska gå till. För information om produkter sam pris kan ni maila till mig här.

Luxury

PRIS: 3300 kr inkl. moms

✓ 2 fotograferingstillfällen (ca 4 timmar)
✓ Lån av rekvisit så som korgar, lådor, pläder, hårband, gravidklänning m.m.
✓ Avtal från båda parter (kund & fotograf), för allas säkerhet
✓ Fri konsultation innan fotografering där ni får berätta era önskemål och de färger ni vill använda till nyföddfotograferingen
✓ Digital bildvisning av alla utvalda bilder (cirka 25 stycken)
✓ Flertal digitala högupplösta bilder (med möjlighet att välja till fler)
✓ Folder Dragspelsalbum, 16x16 cm & 10 bilder (4 + 6 på vardera sida)

✓ All övrig tid för planering, förberedelser, efterarbete, redigering av urval samt övrigt administrativt

Vanliga frågor

1. OM BEBISEN INTE ANLÄNDER RUNT BERÄKNAT DATUM?
Jag håller alltid tider öppna runt två-tre veckor innan och efter BF för att det ska finnas möjlighet att ändra. 

2. TAR DET VERKLIGEN 3 TIMMAR ATT FOTOGRAFERA?
Under nyföddfotograferingen är det mycket amning och vaggning innan och mellan tagningarna. Sedan vill jag inte att ni som föräldrar ska känna er stressade under fotograferingen. Utan detta ska vara en stillsam och mysig fotografering.

3. OM BEBISEN VÄGRAR SOMNA?
Det är viktigt att ni som kund bokar en tid då ni inte har något annat inplanerat. En nyföddfotografering tar alltid upp till cirka 3 timmar att göra då det är mycket amning och vaggning mellan tagningarna.

4. HJÄLP! BEBISEN HAR MASSA UTSLAG!
Det är jättevanligt att nyfödda bebisar kan ha olika typer av utslag eller torrfläckar, men ta det bara lugnt. Jag tar alltid bort dem om ni inte anger att de ska vara kvar.

5. JAG VILL HA FLER BILDER ÄN DE SOM INGÅR I PAKETET!
Det går bra att lägga till bilder under den digitala bildvisningen om ni önskar fler. 

6. JAG VILL HA MED EGEN REKVISITA!
Skulle ni som föräldrar vilja ha med egen rekvisita är det självklart okej. En speciell nalle kanske?
7. KLÄDER
Att tänka på vid klädval är att de är så 
neutrala i färgerna som möjligt samt att de matchar varandra. 

Lån av exklusiva gravidklänningar finns.
Bilder på dem hittar ni HÄR.

8. HÅR & SMINK
Här ska du ha det som du känner dig bekväm och fin i. Har du mycket hår rekommenderar jag att du har det bakom örat eller sätter upp det på sidorna under fotograferingen så att det inte skymmer ditt ansikte.

9. FÅR TIDIGARE BARN VARA MED?
GIVETVIS
Ska tidigare barn följa med till gravidfotografering är det bra att bland annat tänka på att barnen är mätta och utvilade till fotograferingen. Vi fotograferar med barnen i början av fotograferingen och samma sak gäller vid nyföddfotografering. Många pappor brukar ta med barnen ut i skogen och leka eller åka till ett fik medans mamman och jag fortsätter med de enskilda bilder på bebisen.

Bokningsformulär

Jag svarar alltid inom 24 timmar men hör ni inget från mig under två dagar ber jag er att kolla er skräppost. Mina svar har en tendens att hamna där ibland. Annars, kontakta mig på 073-849 49 88.

Tack! Meddelandet är skickat.