top of page

TIPS - Nyföddfoto

Jag har lagt märke till att många kunder som bokar sin nyföddfotografering hos mig är nervösa över om bebisen inte kommer att sova under fotograferingen. Många kunder tror också att jag har "magiska händer" som får dem att somna ihop med bra tålamod. Men så är det absolut inte, inga magiska händer här inte. 😅


Jag tänkte dela med mig av några tips som ni kan tänkte på inför en nyföddfotografering, vem ni än ska besöka.


  • Boka in en dag och tid då ni inte har något annat planerat. Det är viktigt att ni inte är stressade under fotograferingen för det kommer bebisen känna av och då kommer det inte gå lika bra. En nyföddfotografering kan ta allt mellan 1,5-3 timmar. Sedan vill jag också göra er medvetna om att den största delen av tiden går till att posera bebisen, amma och vagga, än att fotografera.


  • Va inte orolig om bebisen inte somnar. Jag börjar alltid med att "wrappa" in bebisen och då gör det inget om hen är vaken (Bara hen inte skriker förstås). Tillslut brukar bebisen somna. Se bilderna nedan på min dotter Alice. Vi skulle ta "en månaders bild" och då hon var så liten tänkte jag ta lite nyföddinspirerade bilder. Men till en början så somnade hon aldrig så jag tog några när hon var vaken. Sedan somnade hon och jag fick några även när hon sov.


  • Ta med en filt som luktar ER och HEMMA. Då ni kommer till en nyföddfotograf (mig eller någon annan), så kommer det komma upp nya lukter hos bebisen som hen inte känner igen. Därför är det viktigt (tycker jag) att ha med en filt som man kan linda in bebisen i tills den somnat så den känner sig trygg och känner igen lukten.

  • Ett sista tips. Vissa bebisar använder inte napp, men om ni vill eller redan gör det, så ta med den. Ibland kan nappen hjälpa till att få bebisen att somna.


Om ni har några andra funderingar, tveka inte att kommentera nedan eller maila mig på info@fotografsofieenander.se :)


Kram S


Comments


bottom of page