top of page

På G tillbaka

I måndags var jag in till Mora för att ta bort gips och stift från min arm. En riktig obehaglig känsla när stiften skulle ur, men oj vad skönt att ha arm och hand tillbaka och påbörja resan med rehabilitering.


Varje dag ska jag göra fyra övningar/fem gånger om dagen, sedan ska jag även hjälpa till så mycket som möjligt med den vänstra handen och "leva som vanligt". Dock får jag inte belasta den till max på ca 3,5 vecka till plus att när det gör ont ska jag ge mig. Jag känner en stor skillnad redan nu sen i måndags och jag hoppas det både går fort och bra tills jag kan använda handen som normalt igen. MEN, jag ska skynda långsamt och ge handen/arm en den tid som den behöver.

För tillfället kan jag inte ta emot några nyföddfotograferingar då jag måste få tillbaka min handfunktion och rörelse i handleden. Idag fick jag ställa in min andra nyföddfotografering detta år. Denna på grund av min brutna arm som inte kommer hinna läka till 100%, och förra gången berodde det på pandemin där jag fick lov att ingå i smittspårning. När jag väl visste att jag inte var smittad var bebisen "för gammal". Det är jättetråkigt att behöva ställa in och lång inne i mig är jag egentligen krut förbannad. Men samtidigt så är det här något jag inte kan rå för, utan livet kom mellan och detta var en olycka.


Nu är allt det negativa skrivet och till något positivt så har jag börjat återgå till min normala träning igen vilket är skönt. I tisdags sprang jag mina först 5 km på 4,5

vecka och igår körde jag första intervallpasset i ett lugnare tempo. Båda passen kändes riktigt bra och jag kunde hålla en högre fart än vad jag först trodde att jag skulle klara av. Detta betyder att jag har en bra grund så jag tappade inte allt för mycket under de veckorna jag inte kunde springa. Riktigt fint kvitto på årets timmar jag lagt på träningen. Yay!


Mer positiva saker är att jag snart faktiskt ska stämpla ut för veckan och ha lite långledigt. Idag ska jag och mamma plocka enbärsris till jul och under helgen ska jag baka massor med kakor. Prognosen visade även strålande sol under hela helgen så en utflykt vore ju på sin plats. Vi får se. :)


Önskar er en fin helg!

Kram S

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page