top of page

En summering

Uppdaterat: 17 apr. 2022

Det var ett tag sedan och anledningen kommer här nedan. Håll i hatten, nu kör vi en summering av januari- idag!


Sist jag skrev var det jullov och i morgon rullar jag in på påsklov. I morgon kommer jag jobba lite på morgonen/förmiddagen sedan går jag på ledighet fram till och med måndag. Men innan ledigheten vill jag dela med mig lite om vad som har hänt i mitt liv både privat och med företaget. Följer ni mig på sociala medier kommer ni nog känna igen det mesta. Men för er som inte gör det, kommer få veta en hel del nytt sen sist. :)


Med företaget går det framåt och det är så himla roligt. Jag är i en period just nu där tiden verkligen inte räcker till. Måndag till onsdag arbetar jag på Myrbacka skola och i stort sätt varje eftermiddag och kväll arbetar jag med företaget dessa dagar + torsdagar och fredagar (som jag egentligen ska arbeta med företaget). Det blir mycket övertid och min fritid försvinner lite. Samtidigt som det låter jobbigt så är det faktiskt inte det. Jag är ju en människa som motiveras och drivs när det rullar på så bra och i de flesta fall får jag säga åt mig själv att ta en paus. I och med dessa tunga veckodagar har jag blivit riktigt bra på att vara ledig när jag ska vara ledig, som helger. Att inte ta åt mig jobb, eller "jag ska bara redigera de här bilderna". Så det kanske blir tunga måndagar till fredagar, men helgerna är väldigt lugna.


Under dessa knappt fyra månader har jag även haft mina två första bröllop för säsongen. Två vinterbröllop där jag på båda bröllopen fotograferade på toppen av ett fjäll. Helt magiska bröllop båda två och hela jag har hoppat runt som en lycklig studsboll här hemma.

 

Det här är två favorit från bröllopen (en bild/bröllop)

Sara & Viktor, 28 januari 2022

Sara och Viktor som åkte snowboard ner från Vigseln som var på toppen av Kläppen!


Elin & Joakim, 30 mars 2022

Som tog sina porträttbilder på toppen av Romme Alpin i Borlänge!

 

Förutom dessa bröllop har jag även haft ett samarbete med Dalablomman med något som vi kallar "Vinterbröllop i Dalarna". Detta projekt är inte helt klart än. Bilderna är tagna och en video samt en bild finner ni på min hemsida. Tanken är att visa hur vinterbröllop kan se ut i Dalarna för min del och med tanken på att jag haft två vinterbröllop redan i år så kommer jag ha en liten portfolio med vinterbilder.


Under dessa månader har jag även varit på min andra nyföddutbildning för Memories By Julia i Tidaholm. Jag och Viktor åkte dit några dagar tidigare för att ta lite ledig, bo på hotell och leva gott. Sedan var jag på utbildningen under helgen och fick lära mig massor. Efter utbildningen har jag arbetat fram en ny portfolio då jag ändrat ljussättningen en del mot hur jag haft det innan. Under rubriken NYFÖDD finner ni några bilder ur den portfolion. Ta gärna en kik! :)


Till den privata faktorn så har vi väl råkat ut för en till lite olycka som har påverkat vardagen en del. Men denna gång var det inte jag, utan nu var det Viktors tur. Han skulle en kväll åka hem till sin bror och lämna en sak, varpå han halkar på trappen och slår i ryggen i trappkanten på något vis. Efter någon timme beslutar vi att åka in till akuten då han varken kan sitta, gå eller ligga utan att det gör ont. Ungefär vid 3 på natten får han reda på att han har frakturer på två ryggkotor och blir kvar på lasarettet under natten. Detta påverkade absolut vardagen men egentligen var det de två första veckorna som var mest jobbigast, sedan kom vi in i det på något vis och Viktor hittade sätt att klara av vardagen utan att exempelvis lyfta tung som han inte fick.


Vi är enormt tacksamma att det "bara" blev det lilla som det blev, för det kunde ha blivit mycket värre. Viktor blev hemma i sju veckor (egentligen åtta) och i natt kom han hem efter sin andra arbetsvecka. Han känner sig lite sliten och stel, men det går framåt och det är det viktigaste. Han var sjukt nöjd när han kunde springa 5 km tidigare i veckan i lugnt tempo och utan smärta. Så summa summarum, vi är åter tillbaka till en normal vardag och sedan tycker jag även att vi har fyllt vår kvot av att ligga inne på akuten med bruten arm eller rygg. Eller vad säger ni?


I och med hans rygg och min handled som jag tidigare bröt, så har min träning varit en riktigt utmaning att härda ut sedan januari. Direkt när jag fick börja springa igen efter mitt uppehåll kändes det bra och jag var på G. Men motivationen har verkligen inte varit på topp och jag har fått kämpa mig till gymmet eller ut på en löptur de senaste två månaderna. Det är inte förrän nu de senaste två veckorna som jag har fått tillbaka glöden i träningen och "längtan" till att åka till gymmet. Förhoppningsvis fortsätter det såhär och troligtvis är jag tillbaka till där jag var innan jag bröt handleden.


Från dessa eländiga historier till något positivt är att vi snart har fått tak till vår entré här hemma, SOM JAG LÄNGTAT! Att kunna öppna ytterdörren och ha tak över huvudet är bara.. Ja, wow! Så skönt! Och huset ser ut som ett färdig hus också, win win. Sedan har vi även tapetsera de två sista rummen på övervåningen OCH (hör och häpna) fått upp lister i de rummen. Ett rum är helt klart som gästrum och det andra är fortfarande lite förvaringsrum med skor, jackor, träningskläder med mera. På grund av Viktors skada fick vi lägga allt på paus i sju veckor och nu när han äntligen får lyfta tung med mera så har vi inte riktigt den tiden. Tanken är att vi under påsklovet ska försöka få det klart i hallen och tänka ut en plan med hur vi vill ha det för att sedan kunna slutföra det mesta innan sommaren.


Det var nog det mest händelserika som hänt under dessa fyra månader. Annars har det varit det gamla vanliga: vakna, jobba, träna, sova och upprepa!


Önskar er allt gott och en fin påskhelg


Kram S

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page